DE MAKERS VAN MORGEN

PLM OP DE WERKVLOER
Wijzigingsbeheer tot en met de digitale werkinstructies op de werkvloer

Het event heeft op 6 oktober 2022 plaatsgevonden.

Heeft u dit event gemist?
Vraag de replay aan – PLM op de werkvloer

De vorige Makers van Morgen – Mechanica en Elektrotechniek met PRO. FILE en EPLAN
heeft op 12 mei 2021 plaatsgevonden.

Heeft u dit event gemist?
Vraag de replay aan – Mechanica en Elektrotechniek met PRO. FILE en EPLAN

Deze editie van DE MAKERS VAN MORGEN laat zien hoe u met PLM tot en met de werkvloer snel en kostenefficiënt inspeelt op de veranderende marktvraag. 3DValue & PRO. FILE vormen de gemeenschappelijke gegevensbasis voor interdisciplinair werken. Het ontwikkelen en produceren van technische producten wordt, door de voortschrijdende digitalisering, steeds complexer en het afdeling-overschrijdend en end-to-end werken is een uitdaging. Alle afdelingen zijn allemaal verbonden met elkaar en moeten als samenhangend geheel worden beschouwd. Essentieel hierbij is dat de onderlinge afhankelijkheden van data en documenten, bijvoorbeeld bij wijzigingen, worden beheerst. Dus ook van werkinstructies.
Dit is PLM op de werkvloer.

Tijdens DE MAKERS VAN MORGEN zoomen we in op wat een integrale en digitale product data backbone kan betekenen voor de informatie-uitwisseling tussen Engineering en Productie. Aan de hand van een wijzigingsproces laten we zien hoe u morgen kunt werken met uw digitale werkinstructies want digitaliseren stopt niet bij de werkvloer. We doen dit aan de hand van een interessante live use-case demonstratie en een customer case.

DATA INTO KNOWLEDGE
Bij ontwikkelprojecten is het vrij normaal dat er op het laatste moment nog iets veranderd moet worden. Handmatige veranderingsprocessen kunnen nogal wat tijd in beslag nemen. Efficiency, kosten en deadlines komen daardoor onder druk te staan. Werkinstructies moeten eenvoudig terug te vinden èn te wijzigen zijn. Lang zoeken naar de juiste werkinstructie doet u soms wellicht besluiten om zonder de juiste of met een verouderde werkinstructie aan de slag te gaan. Het inzetten van een integrale data backbone zorgt ervoor dat fouten worden voorkomen, vragen verminderen – en uiteindelijk geld wordt bespaard. Met datamanagement wordt data knowledge.

Samenwerking 3DValue en PLM Xpert
3DValue is een eenvoudig te gebruiken software applicatie voor het creëren, onderhouden en publiceren van digitale werk- instructies op de werkvloer. Samen met de uitgebreide registratie en rapportage mogelijkheden is deze oplossing het fundament van The Paperless Factory. Met een ondernemend team, in-house development en excellente support staat 3DValue garant voor continuous improvements van ontwikkelingen binnen The Paperless Factory.

PLM Xpert levert met de PLM en digitalisatie oplossing PRO.FILE al 25 jaar de data backbone voor alle data die uit de engineering voorkomt, centraal opgeslagen wordt en altijd benaderbaar is door iedereen met de juiste rechten. Met de samenwerking tussen 3DValue en PRO.FILE wordt PLM nu ook naar de werkvloer gebracht.

Customer Case: Itho Daalderop-Climate for life

Itho Daalderop ontwikkelt en produceert in haar fabriek in Tiel duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen om een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat te creëren . Door gebruik te maken van slimme, innovatieve technieken en hoogwaardig duurzaam materiaal, gaan comfort, gezondheid, duurzaamheid én betaalbaarheid hand in hand. Dat Itho innovatief voorloper is met het oog op producten voor energieneutraal wonen komt samen in de slogan: Climate for life. Vanuit de visie, die zich richt op duurzaamheid, gezondheid en comfort in de woonomgeving, is Itho continu bezig met innovatie. Dat zijn nieuwe producten en baanbrekende concepten, maar ook verbeteringen van het bestaande assortiment.

Itho zet volledig in op digitalisatie met 3DValue voor digitale werkinstructies en PRO.FILE data-en documentmanagement.

De sleutel tot optimalisatie? Informatie-uitwisseling tussen disciplines op basis van one single version of the truth

Kwaliteit en efficiëntie in ontwikkeling en productie verhogen door middel van de inzet van één bron, één waarheid. Met PLM changemanagement: processen automatiseren en de impact monitoren met aansluiting naar de werkvloer en digitale werkinstructies. Volledig traceerbaar instructies maken en digitaal delen – van begin tot het eind.

Wat komt er aan bod tijdens DE MAKERS VAN MORGEN
PLM op de werkvloer / digitalisatie op de werkvloer

 • We analyseren de huidige manieren van werken en waar de uitdagingen optreden en een bottleneck vormen in het proces van Engineering richting werkinstructies
 • Vervolgens belichten we waar efficiëntie ontstaat door integraal changemanagement vanuit PRO.FILE PLM.
 • Aan de hand van een Change Flow wordt een geometrische wijziging binnen Solidworks doorgevoerd en maken we inzichtelijk hoe een wijzigingsproces verloopt naar de werkinstructies voor de Productie door integratie tussen PRO.FILE & 3DValue.
 • Zichtbaar worden de stappen in het CAD model met betrekking tot de wijziging, het resultaat en de managed version van Parts en Assemblies. –
 • We zien hoe een operator gebruik maakt van de laatste digitale versie van de werkinstructie die is aangereikt door Engineering / Werkvoorbereiding via PRO.FILE PLM.
 • Hoe de invoering van PRO.FILE PLM over deze disciplines in de praktijk verloopt en welke uitdagingen je daar bij tegen kunt komen.

AGENDA

09:00 Welkom en introductie
09:10 Het doorvoeren van product wijzigingen van R&D / Engineering naar digitale gepubliceerde assemblage- en productie instructies. Betrouwbaar, kostenefficiënt en papierloos.

Hugo Botter schetst de uitdagingen en oplossingen op het vlak van digitalisering. Wat een integrale en digitale product data backbone kan betekenen voor de informatie-uitwisseling tussen engineering en productie/ assemblage. PLM tot en met de werkvloer.
– Hugo Botter, CEO PLM Xpert

 

 

09:30 Live Demo & Use-case van een wijziging 

Aan de hand van een Change Flow wordt een geometrische wijziging binnen 3D CAD doorgevoerd en maken we inzichtelijk hoe een wijzigingsproces verloopt naar de werkinstructies voor de Productie door integratie tussen PRO. FILE & 3DValue.
We zien hoe vervolgens een werkvoorbereider gebruik maakt van de aangepaste laatste versie van de digitale product data. Vervolgens de digitale werkinstructie aanpast en voor de assemblage operators.
– Bas Verbunt, PLM Business Developer Manager – PLM Xpert
en Maikel van Ballegooijen CTO – 3DValue

 

10:00 Customer-case Itho Daalderop
Welke doelen zijn bereikt en wat zijn de inmiddels opgedane ervaringen van Itho.
10:15 Samenvatting en vragenronde
 

10:30 Afsluiting

 

Als dé specialist in data management helpen wij bedrijven in de (maak)industrie om de kwaliteit en efficiëncy in engineering, projecten en productie te verhogen door de inzet van PRO.FILE. Dat doen we inmiddels 22 jaar vanuit ons kantoor in Bergambacht bij onze klantenkring in de Benelux, met een gedreven en deskundig team van professionals. Samen met u zorgen wij dat uw data kennis wordt; het juiste document, product of moment van beslissen op de juiste plaats dankzij PRO.FILE, de oplossing voor het beheer van uw Documentstromen, Product Data, Processen, Projecten en Lifecycle.

3DValue is een software applicatie voor het creëren, onderhouden en publiceren van digitale werk- instructies op de werkvloer. Samen met de uitgebreide registratie en rapportage mogelijkheden is deze oplossing het fundament van The Paperless Factory. Met een ondernemend team, in-house development en excellente support staat 3DValue garant voor continuous improvements van ontwikkelingen binnen The Paperless Factory.

PRO.FILE is een PLM/PDM/DMStec digitalisatie-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product. De toepassing biedt end-to-end beheer en inzicht in bedrijfsprocessen en kan met de belangrijkste CAD- en ERP-systemen worden geïntegreerd. Als Product en Document Data Backbone is PRO.FILE de perfecte basis voor het duurzaam implementeren van PLM-processen. PRO.FILE laat zich snel en eenvoudig implementeren en is daarmee ideaal voor het MKB en grotere bedrijven uit het middensegment.

Vraag de replay aan

DE MAKERS VAN MORGEN – PLM op de werkvloer

VOOR MAAKINDUSTRIE PROFESSIONALS

  PLM Xpert ontmoet u graag bij de volgende MAKERS VAN MORGEN!

   

  Maak uitgebreid kennis met PRO.FILE PLM ⇨

  PLM Xpert
  ontmoet u graag!

  12 mei 2022

  Maak uitgebreid kennis met PRO.FILE PLM ⇨